Goede Doel

Een toekomst voor Rwandese jongeren
Rotaryclub Wageningen gaat, in samenwerking met scholengemeenschap Pantarijn, jongeren die hun eindexamen hebben gehaald aan de middelbare school King David in Kigali in de gelegenheid stellen om een volledige studie te volgen aan de universiteit.
De kandidaten die hiervoor in aanmerking komen zijn zeer arm maar ook zeer ambitieus en hebben zonder deze financiering geen enkele kans om te studeren. Veel van deze jongeren zijn weeskinderen en slachtoffer van de traumatische slachtpartijen tussen Hutu’s en Tutsi’s in de 90-er jaren.

Eerst middelbare school
Met steun van het King David Schoolfonds hebben deze kinderen de middelbare school gevolgd aan de King David Academy in Rwanda. Mede dankzij de bijdragen van het Pantarijn aan dit fonds.

Nu een verdere toekomst
Rotaryclub Wageningen wil met een sponsoractie en andere initiatieven deze gemotiveerde jongeren goede maatschappelijke vooruitzichten bieden. Hiermee krijgen zij de gelegenheid om hun land verder op te bouwen.

Sponsoring
Een prachtig initiatief dat door uw medewerking kan worden gerealiseerd. Laat uw hart spreken en geef deze kinderen educatie en een blijde toekomst! Zonder uw steun is deze studie voor hen niet mogelijk.

Jan Weevers
Voorzitter Rotaryclub Wageningen

%d bloggers liken dit: